Besök ett av världens största ölmärken

Ölmärket Heineken är ett av världens mest kända och sålda ölmärken. Under din vistelse i Amsterdam så har du möjlighet att besöka Heinekens före detta bryggeri, som nu gjorts om till ett interaktivt museum.

Heineken grundades 1873, och ölen som är till försäljning i stort sett över hela världen är gjort på endast naturliga ingredienser, det vill säga malt, humle, jäst och vatten. Tanken som företagets grundare, GA Heineken, hade var att tillverka ett öl som var klarare än konkurrenternas. Den hemliga komponenten han använde för att åstadkomma detta, en speciell typ av jäst, har sedan 1886 använts vid produktion av ölet. Det sägs bidra till ölets karaktäristiska smak och popularitet. Inte konstigt att Heineken hör till ett av världens mest kända ölmärken med produktion i över 40 länder. Den största delen av ölen tillverkas idag på företagets bryggeri i Zoeterwoude.

På museet kan du förutom att såklart smaka på öl och hänga i baren, se hur ölet framställs, skapa en ölflaska med personligt tryck och få en ölbryggningsupplevelse i 4D. Detta kan vara ett kul och annorlunda museibesök för dig och dina vänner, om ni är över 18 år förstås.

Heineken