NEMO

NEMO

NEMO är Amsterdams största museum med inriktning på vetenskap och teknik. Allt i museet är upplagt på ett roligt och underhållande sätt. Museumet är designat av arkitekten Renzo Piano, och ligger strax bredvid Amsterdams centralstation och Maritime museet.

Här ska besökaren tycka att teknik och vetenskap är någonting roligt

Museet har fem fullpackade våningar med attraktioner och utställningar. Det finns så mycket att göra att en hel dag på NEMO kan vara för lite för att hinna se och testa på allt.

I NEMO är besökaren uppmanad att aktivt använda, testa och ha kul med de olika attraktionerna. Här ska besökaren tycka att teknik och vetenskap är någonting roligt, och kanske tända gnistan så mycket hos besökaren att han/hon kanske väljer en utbildning med teknik/vetenskaps-inriktning.

Personer i alla åldrar är välkomna att besöka NEMO, men barn bör vara över sex år för att kunna använda de attraktioner som finns. NEMO har också en souvenirbutik där du bl.a. kan köpa miniatyrkopior av attraktionerna på museet. Ett roligt inslag för dem som vill köpa något att minnas.