Hash, marihuana & hemp museum

Hash, marihuana & hemp museum

Amsterdam är starkt förknippat med marijuana och dess liberal inställning till lätta droger. Därför är det självklart att det också finns ett museum som förklarar historien kring den mytomspunna plantan fram tills idag. Hash, marihuana & hemp museum har sedan starten 1985 haft ca en miljon besökare.

Stor vikt har lagts vid att förklara användningen av plantan

Hash, marihuana & hemp museum ligger i Red light district och erbjuder djupgående information om cannabisplantan och historien kring den. Stor vikt har lagts vid att förklara användningen av plantan och varför bruket av cannabis är så utbrett världen över. Det informeras om cannabisplantans medicinska egenskaper och vilken religiös och kulturell betydelse den haft.

Självklart finns det mängder av olika marijuana och haschvarianter att se och läsa om. De senaste 20 åren har utvecklingen av cannabisplantan tagit enorma kliv med hjälp av olika odlingstekniker. Det finns också en stor utställning av böcker, tidningar och bilder som rör cannabiskulturen – ända från 1800-talet fram till idag.

Hampa – en viktig växt för jordbruket

I Hash, marihuana & hemp museum finns det också en stor avdelning om hampa, som är en cannabisvariant utan det aktiva ämnet THC. Här finns det information om varför hampa är en av mänsklighetens viktigaste råvaror inom jordbruksindustrin. Hampafiber är ett av naturens starkaste och används i bl.a. rep och kläder. Hamapfrön används som foder till fåglar och andra djur.

Museuminformation

The Hash Marihuana & Hemp Museum
Oudezijdsachterburgwal 148
1012 DV Amsterdam
Tel: +31 20 624 89 26

Öppet alla dagar i veckan från 10.00 till 23.00.
Inträde: €9